Foto: TT

Polisen rår inte på alla fortkörare

Skurup Polisens trygghets- mätning visar att det fortfarande är fortkörning som är det mest omfattande problemet i kommunen.
– Det är svårt när den stora massan inte respekterar trafikreglerna, säger kommunpolis Sara Schön.

I samband med den förra trygghetsmätningen visade befolkningen i Skivarp och Rydsgård missnöje med fortkörning i sina byar.

I årets mätning var färre missnöjda med fortkörning i byarna efter att polisen gjort fler hastighetskontroller där under året.
Istället har missnöjet med fortkörning i Skurup vuxit, berättar kommunpolis Schön:
– Vi räcker inte till för att få bra siffror i hela kommunen. Det är svårt när den stora massan inte respekterar trafikreglerna, säger hon. Kommunens trygghetsindex försämrades något från fjolårets 2,09 till årets värde på 2,31.
Något som har förbättrats i kommunen trots det försämrade snittvärdet är att mängden inbrott har minskat, påpekar kommunpolisen.
Precis som i fjor är det 81 procent av invånarna som svarat på enkäten som inte har varit utsatt för något brott i kommunen.
1 200 enkäter skickades ut och cirka 60 procent svarade.

Polisen har inte hittat några nya uppgifter i årets trygghetsmätning som föranleder att myndigheten lägger om sitt arbete.
– Skillnaden är så liten från i fjor, säger Schön och fortsätter:
– Vi jobbar vidare med de bitar som återkommer från år till år, det är desamma som ingår i medborgarlöftena, jobba mot narkotika, mot otrygga platser och med trafikfrågorna.

Politiker Lena Axelsson (S) är med på polisens linje:
– Vi ska inte måla med för stora penseldrag för att en siffra är försämrad. Om vi ropar på vargen för ofta kommer folk inte reagera när den verkligen kommer, säger hon.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev