Räddningstjänsten arbetar med att släcka branden som startat i ett radhus på Ludvigsborg, Hörby. Foto: Lennart Andersson
Räddningstjänsten har tillsammans med polisen spärrat av ett större område runt det radhus där branden härjar. Foto: Lennart Andersson

Radhusbrand startade i gasolbrännare

Hörby Vid klockan 12.54 under fredagseftermiddagen larmades polisen om en brand i ett radhus i Ludvigsborg, Hörby.
Skadorna blev så pass allvarliga att huset är obeboeligt ett tag framöver.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till  det villaområde där en fullt utvecklad  brand ska har startat i ett radhus i Ludvigsborg.

Enligt Skånskans utsända reporter spärrade polisen av stora delar av villaområdet.
– Det finns en misstanke om att branden ska ha startat i en gasolbrännare som stått intill en husvägg, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen.

Gert Ehlke, yttre befäl på räddningstjänsten, bekräftar att branden sannolikt startat i gasolbrännaren som stått på terassen.
– Det har varit ett väldigt snabbt branförlopp och branden var fullt utvecklad när vi kom hit, säger han.

Gasolbrännaren har inte exploderat vid branden men behållarens säkerhetsventil har släppt ut gas snabbt, något som påskyndat brandförloppet.
– Huset är illa skadat och det kommer inte att gå att bo där på ett bra tag. Det handlar om både rök-, vatten- och brandskador, säger Gert Ehlke.

Vid halv femtiden på eftermiddagen var branden släckt och man höll på att avsluta insatsen.
– Men vi fortsätter med efterbevakning en stund till.

Polisen har upprättat en anmälan utan misstanke om brott. Enligt polisen ska inga personer ha kommit till skada vid branden.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev