Den misstänkta gärningsmannen. Foto: Polisen

Misstänkta våldtäktsmannen fångad på film

Natten till den sjunde november våldtogs en kvinna vid en hundrastplats vid Möllevångstorget. Nu har polisen släppt en övervakningsfilm som fångat gärningsmannen på bild.

Klockan är två och en man i kapuchong och keps gång i rask takt ner för Ystadsgatan mot Möllevångstorget. Han är klädd i tighta blåa jeans och svartvita skor.

Framför honom går en ung kvinna. En kort stund senare förgriper sig mannen sexuellt på kvinnan vid ett elskåp nära hundrastplatsen vid Bergsgatan/Södra Skolgatan.

– Vi hade inte gått ut med det här om vi inte hade varit övertygade om att personen på filmerna är den som begått våldtäkten, säger polisens förundersökningsledare Lennart Bergergård.

– Han är fortfarande okänd för oss.

Trots den sena timmen så var inte gärningsmannen och offret ensamma. Den okände mannen tros ha stött på flera personer både innan och efter dådet.

– Vi tror att det åtminstone finns tre personer som på något vis har haft kontakt med honom före och efteråt. De är förstås ovetande om att personen är misstänkt för våldtäkt. Vi vill komma i kontakt med dem, säger Lennart Bergergård.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...