Joel Eriksson har inlett sitt F3-VM-äventyr i Macao på ett förtroendeingivande sätt. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Bra utgångsläge för Joel Eriksson i Macao

MOTORSPORT 20-årige Joel Eriksson från Tomelilla har navigerat sig igenom två svårbemästrade och incidentfyllda tidskval inför Formel 3-VM i Macao och går in i nästa fas av den anrika asiatiska tävlingen med fortsatt slagläge på den åtråvärda segern.

Eriksson noterades för kvaldagarnas totalt fjärde bästa tid i det 28 man starka startfältet och kommer därmed att starta i andra led i lördagens Kvalificeringsrace, som i sin tur formerar startuppställningen till söndagens direkt avgörande final.
De bästa kvaltiderna sattes som väntat i fredagens avslutande pass, där Eriksson länge var snabbast av alla runt den tekniska stadsbanan innan tre andra förare lyckades klämma sig förbi i ett stökigt slutskede.
Eriksson var själv på väg mot en kraftig förbättring på sitt sista flygande varv när han fick trafik i banans sista sektor och sedan drogs in i en spektakulär krasch i sista kurvan när framförvarande Ukyo Sasahara, Japan, tappade kontrollen och tog Eriksson med sig i fallet.
Fjorårsvinnaren Dan Ticktum, Storbritannien, kommer att starta lördagens race från pole position, före landsmannen Callum Ilott, fransmannen Sacha Fenestraz och Joel Eriksson. Kinesiske Ferrari-adepten Guan Yu Zhou avrundar topp fem.
– Fyra är ett helt perfekt utgångsläge, så jag är nöjd så här långt, kommenterar Joel Eriksson i ett pressmeddelande.
– Synd bara att jag inte fick fullfölja mitt sista varv i kvalet, för jag är säker på att det hade räckt till åtminstone andra plats. Mitt stora mål är att stå överst på pallen på söndag och den möjligheten finns i allra högsta grad, så nu gäller det bara att ta sig igenom kvalracet. Vi har farten för att vinna det här och vi ska göra allt vi kan för att dra nytta av den saken.
Kvalificeringsracet i Macao körs över tio varv och drar igång natten mot lördagen. Såväl det loppet som söndagens final direktsänds på Viasat Motor.

Sportresultat

Sport i dag