Foto: Karsten Petersen

Två bränder i mataffärer vid Värnhem

Malmö Vid kvart i fyra-tiden på torsdagseftermiddagen tände en man eld inne i en livsmedelsbutik vid Värnhemstorget.
Knappt fem timmar senare går brandlarmet på den andra större livsmedelsbutiken vid samma torg.

Väktare i Coop-butiken vid Värnhemstorget slog larm till polisen vid halv fem-tiden. En man hade då tänt eld på hygienartiklar inne i butiken. Branden släcktes av kunder och mannen försvann ut ur butiken. Polisen har inte fått in uppgifter om att det ska ha blivit några större skador eller rökutveckling inne i butiken. Man har inte heller några uppgifter om att butiken skulle ha behövt evakuera butiken.

Strax efter halv nio på kvällen går larmet på Ica Supermarket på andra sidan Värnhemstorget.
– Vi är där tillsammans med räddningstjänsten och branden ska vara släckt nu. Vi väntar på att patrullen ska rapportera av, säger Rickard Lundquist, pressinformatör vid polisens ledningscentral vid niotiden på kvällen.

På Ica är det toalettpappersrullar som brunnit. Branden skapade rökutveckling inne i butiken men det finns inte några uppgifter om att man ska ha behövt utrymma butiken. Branden släcktes av personal och kunder med hjälp av handbrandsläckare. Spridningsrisken bedöms ha varit stor.

Om bränderna har ett samband är ännu oklart.
– Om det skulle visa sig att även den här branden är anlagd så är det naturligtvis intressant att titta på i och med att det är så nära geografiskt.

Vid halv elva-tiden stod det klart att även branden på Ica var anlagd. Polisen rubricerar båda ärendena som försök till mordbrand.

Det finns även en tredje större matbutik i närområdet, Hemköp på Entré. Har ni polisnärvaro där nu med tanke på det som hänt?
– Nej, inte vad jag vet, säger Rickard Lundquist.

Så sent som i tisdags brann det i ett cykelförråd i samma byggnad som Ica Supermarket.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev