Burlöv center, Arlöv Foto: Marianne Pernbro/Arkiv

De tar över efter Coop på Burlöv center

Burlöv Coop på Burlöv center skulle egentligen ha stängt redan i juni men så blev det inte. Och nu står det klart att det blir Ica som tar över i lokalerna.

I februari i år kom nyheten om att Coop Forum-butiken skulle stänga på grund av dålig lönsamhet i samband med att hyreskontraktet löpte ut den sista juni. Så har det dock inte blivit; butiken har funnits kvar om än i krympt lokal. Och nu står det klart att det kommer att fortsätta finnas en stormarknad där, skriver branschtidningen Market.

– Uppgrageringen av matvaruutbuden och säkerställandet av ett starkt dagligvaruankare är en förutsättning för det förändringsarbete som nu pågår i Burlöv center, säger Grosvenors Nordenchef Carl Strufve till Market.

Ica kommer, förmodligen vid halvårsskiftet nästa år, öppna en Ica Maxi-butik på 6 000 kvadratmeter i köpcentret som totalt omfattar 42 600 kvadratmeter. På Icas presstjänst bekräftar man uppgifterna.

Hur länge Coop-butiken kommer finnas kvar är dock än så länge oklart.
– Vi har inte tagit något beslut om när vi kommer att ha sista försäljningsdag i den butiken än. Det kommer vi att återkomma med, säger Tobias Rydergren vid Coops presstjänst.

Dagens fråga

Har du röstat i EU-valet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev