Percy Nilsson iklädd en jubileumströja som överräckts av Patrik Sylvegård släppte jubileumspucken inför tisdagens hemmamatch mot Brynäs. Foto: TT

Redhawks vann jubileumsmatch

ISHOCKEY Malmö arena har fyllt tio år och i samband med tisdagens SHL-match mot Brynäs högtidlighölls byggnadens tioårsjubileum.
Redhawks vann en svänging och underhållande match med 4-3 efter förlängning.

En talrik publik, uppskattningsvis 10 000 åskådare, fick se en kort jubileumsfilm om bygget och om arenans höjdpunkter hittills.
Sedan kallades Percy Nilsson in för att ta emot en present från Redhawks VD Patrik Sylvegård och för att förrätta det ceremoniella nedsläppet.
– Jag har haft min hand med på alla platser som visades i filmen, från första spadtaget och framåt och därför känns det i hjärtat att det blev så bra och att det är så många här i dag för att fira det, sa Percy innan han släppte jubileumspucken.
Själva matchen började illa för hemmalaget som inte alls såg ut att vara på plats mentalt, som bjöd in gästerna och fick se Brynäs göra ledningsmålet efter två minuters spel.
Det såg lite bättre ut sedan, men Brynäs vann skotten med 11-5 i den första perioden och leder alltså inför period två.
I den andra perioden spottade rödhökarna upp sigoch lyckades både kvittera och ta ledningen.
Kvitteringen kom precis i början av ett power play i den nionde spelminuten genom Johan Olofsson efter snyggt klapp-klapp-spel med Konstantin Komarek.
– Skönt att få göra mål igen och dessutom få utdelning på vårt power play. Den här perioden var ett steg i rätt riktning för vi spelade inte bra i den första, sa Johan Olofsson i periodpausen.
2-1 gjorde Emil Molin med tre minuter kvar att spela av perioden. Han kom flygande och lyckades peta in en målvaktsretur efter skott av Carl Johan Lerby.
Brynäs var emellertid allt annat än utan möjligheter i perioden. Man hann med ett klingande stolpskott och ett (missat) straffslag.
Skotten i den andra perioden slutade 9-8 till Redhawks.
I den tredje perioden inledde hemmalaget i ett rasande tempo och radade upp fina möjligheter runt Brynäskassen. Pucken ville dock inte in och så gick det som det kan gå… efter åtta minuter av perioden kontrade Brynäs, fick ett friläge och gjorde 2-2.
En riktig kalldusch.
Med sju minuter kvar fick Redhawks en chans att ta ledningen igen på straff sedan en fri Johan Olofsson dragits ner. Konstantin Komarek satte straffen snyggt till 3-2.
Med tre minuter kvar kvitterade emellertid Brynäs – igen – i power play och matchen gick till förlängning.
Med 17 sekunder kvar gjorde Johan Olofsson segermålet, 4-3.