Fair Play-damerna svarade för en imponerande insats i Skånederbyt mot Helsingborg. Från vänster: Robert Almberg (tränare), Sydney Berlin, Malene Helgö, Cornelia Lister, Mathilda Malm, Kajsa Rinaldo Persson, Frida Bostrand, Karen Barritza och Mervana Jugic-Salkic (lagledare).Foto: David Gustafsson

Nytt styrkebesked av Fair Plays damer

TENNIS Tidig seriefinal. Men det bjöds aldrig på någon större dramatik i tisdagens elitseriemöte där Fair Plays damer var helt överlägsna och besegrade Helsingborg utan att tappa ett enda set, 6–0.

– Vi var mycket laddade inför dagens Skånederby i den på förhand svåra matchen. Alla lyckades få ut maximalt av sin förmåga och jag är supernöjd med kollektivet, konstaterade lagledaren och tränaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande från klubben.
– Nu skall det tränas och laddas inför lördagens bortamatch mot Enskede.
I förstadubbeln spelade Cornelia Lister och Malene Helgö mot Helsingborgs Emilie Francati och Maria Jespersen.

Fair Play-paret bröt serve direkt och spelade sedan hem setet efter en fin insats med 6-2. I andra set tog Fair Play igen ett tidigt break, men via no-ad i det fjärde gamet bröt Helsingborgsparet tillbaka.
Paren följdes sedan åt i ett jämnt set fram till 5-5 & 40-40. FPTK-paret vann den viktiga no-ad bollen och servade sedan hem matchen i nästa game via ytterligare en spännande no-ad boll.
Matchen slutade 6-2, 7-5 till Fair Play.
På andradubbeln ställdes Sydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson för Fair Play mot Agnes Gustafsson/Elin Vilén från Helsingborg.
Sydney och Kajsa tog vid där de slutat i sina tidigare matcher och gjorde processen kort med Helsingborgsparet i första set som vanns med klara 6-1.
Fair Play-paret har verkligen imponerat inledningsvis i serien, och med självförtroendet på topp gick Sydney och Kajsa inte att stoppa för dagen. Andra set gick även det till hemmalaget, och slutsiffrorna skrevs till 6-1, 6-0.

Även singlarna klarades av med idel 2-0-segrar.
Cornelia Lister triumferade över Emelie Francati, Malene Helgö slog Maja Radenkovic och Karen Barritza krossade Elin Vilén innan Kajsa Rinaldo Persson avslutningsvis besegrade Maria Jespersen, 6-1, 7-5.
Fair Play toppar serien med tre raka segrar.

Sportresultat

Sport i dag