Carl Bild i Lund 2013. Kanske blir det ett besök i Sjöbo i år.

Bildt erbjuds att träffa Sjöbobor

SJÖBO Skåningar är inte alls konstiga.
Sådana påståenden grundar sig ofta på okunskap och rädsla för det okända.

Det skriver kommunalrådet Magnus Weberg. Och den han riktar sig till är partikamraten, före detta statsministern Carl Bildt.
Skälet är att Carl Bildt i en intervju i Aktuellt på måndagen om bland annat samarbetet mellan M och SD i Staffanstorps kommun svarade att han varit nere i Skåne tidigare och försökt sortera ut ”konstiga situationer”.
”Så jag vet att de kan vara konstiga.”
När Expressen/Kvällsposten på tisdagen ber Carl Bildt utveckla vad han menade nämner han Sjöbo.
”Jo, jag tänkte på mina upprepade besök i Sjöbo en gång i världen. Där var alla mot alla invandrare – och definitionen på sådana omfattade nog också personer från Malmö …”, skriver han i ett mejl till tidningen.

Artikeln fick Magnus Weberg att genast bjuda in Carl Bildt till Sjöbo. Att skåningar skulle vara konstiga stämmer naturligtvis inte. Sådana påståenden grundar sig ofta på okunskap och rädsla för det okända.
”Om detta får pågår för länge är det stor risk att det leder till polarisering och det vill jag förhindra”, skriver Weberg.

Han hoppas att på ort och ställe få visa hur Sjöbobor är och att Carl Bildt ganska omgående kan göra ett besök.
”Jag har följande förslag på dagar då vi kan träffas – måndagen den 19 november, fredagen den 30 november samt fredagen den 7 december. Jag inväntar ditt positiva besked”, avslutar Magnus Weberg.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev