Christian Sonesson (M).
Richard Olsson (SD) är stolt över handlingsprogrammet som SD tagit fram tillsammans med Moderaterna.

M och SD ense om politisk inriktning

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden i Staffanstorps kommun.

I ett pressmeddelande på måndagen berättar Moderaternas Christian Sonesson och Sverigedemokraternas Richard Olsson om sitt gemensamma handlingsprogram som bland annat innehåller integrationsplikt för nyanlända, arbetsro i skolan, fler övervakningskameror och lokalt tiggeriförbud.

Partierna vill också att boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis och inga särskilda förturer i bostadsköer eller liknande ska råda.
– Lokalt tiggeriförbud ska införas om det finns juridiska möjligheter och den så kallade anvisningslagen behöver antingen kraftigt reformeras eller avskaffas, så att det kommunala självstyret återupprättas i denna fråga, skriver partierna i sitt gemensamma handlingsprogram.
– I kommunens verksamhet ska kulturella särkrav inte förekomma, heter det också i handlingsprogrammet och man nämner exempelvis skilda badtider eller liknande.

Kommunens verksamhet ska också vara fri från religiösa uttryck som exempelvis ritualslaktat kött, heter det också i handlingsprogrammet som M och SD i Staffanstorp enats kring.
Sedan valet i september har det spekulerats om hur M kommer att gå fram i Staffanstorp. Många har gissat på ett samarbete med SD och nu står det klart att det blir så också.
Texten uppdateras.

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev