Christian Sonesson (M).
Richard Olsson (SD).

M och SD ense om politisk inriktning

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden i Staffanstorps kommun.

I ett pressmeddelande på måndagen berättar Moderaternas Christian Sonesson och Sverigedemokraternas Richard Olsson om sitt gemensamma handlingsprogram som bland annat innehåller integrationsplikt för nyanlända, arbetsro i skolan, fler övervakningskameror och lokalt tiggeriförbud.

Partierna vill också att boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis och inga särskilda förturer i bostadsköer eller liknande ska råda.
– Lokalt tiggeriförbud ska införas om det finns juridiska möjligheter och den så kallade anvisningslagen behöver antingen kraftigt reformeras eller avskaffas, så att det kommunala självstyret återupprättas i denna fråga, skriver partierna i sitt gemensamma handlingsprogram.
– I kommunens verksamhet ska kulturella särkrav inte förekomma, heter det också i handlingsprogrammet och man nämner exempelvis skilda badtider eller liknande.

Kommunens verksamhet ska också vara fri från religiösa uttryck som exempelvis ritualslaktat kött, heter det också i handlingsprogrammet som M och SD i Staffanstorp enats kring.
Sedan valet i september har det spekulerats om hur M kommer att gå fram i Staffanstorp. Många har gissat på ett samarbete med SD och nu står det klart att det blir så också.
Texten uppdateras.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev