Christina Forsberg har oftast med sig skissblocket när hon är ute och skapar sin gatukonst.
Christina Forsberg har målat Stortorget ovanifrån.
Det är mycket stämning i Jonatan Ströms akvareller.
Ett ödehus i solnedgången i Jonatan Ströms bild.

Utemiljöer i två Svedalabors bilder

SVEDALA Gatubilder och landskap är temat när två Svedalabor ställer ut sina konstverk på Galleri Kvis under två helger.

– Det är kul att få visa upp några av de akvareller som jag skapar när jag är ute i olika gatumiljöer. När jag bokade galleriet för ett år sen hade jag bara en tavla färdig men det fick fart på mig, säger Christina Forsberg, som ställer ut tillsammans med Jonatan Ström.
Hon arbetar till vardags som kassörska men har under de senaste åren ägnat mer tid åt att teckna i olika gatumiljöer.
– Jag ritade mycket när jag var yngre men sen blev det ett uppehålls tills jag var med min son på en djurpark och han ville måla av djuren. Då köpte vi papper och pennor och jag fick tillbaka lusten för att skapa, berättar Christina Forsberg.

Hon tar gärna med sig skissblocket ut på gator och torg och ofta målar hon med akvareller direkt på platsen. Det kan vara på hemmaplan men också på familjens resor.
– Det finns många vackra hus i Svedala som jag har målat med min personliga touch. Industrifastigheterna vid stationen, tegelvillorna vid Floraparken och Stortorget är några av motiven.
Inspiration till att skissa och måla i gatumiljön har hon också fått från den grupp som sysslar med urbansketching och som träffas regelbundet för att skissa i Malmö.
– Då samlas vi på en speciell plats, exempelvis Möllevångstorget och gör var sin bild av gatumiljön. Det blir mycket samtal och fika när vi gör ett nerslag tillsammans, förklarar Christina Forsberg.

På lördag är det vernissage utställningen på temat ”Samtidigt i Svedala”.
I det andra rummet ställer Jonatan Ström ut sina akvareller med landskapsbilder i mörkare toner.
– För mig är färgerna, känslan och ljuset viktigare än motivet. Husen som oftast finns i bilderna finns inte i verkligheten utan i min fantasi, förklarar Jonatan Ström.
Han jobbar som socionom på ett stödboende men har alltid målat och tecknat. Akvarell började han med för fyra år sen.
– Jag har tidigare ställt ut på Galleri Kvis 2017 och det blir roligt att återvända. Christina träffade jag på en vernissage på galleri och vi bestämde oss för att ställa ut samtidigt, säger Jonatan Ström.
Utställningen visas 10-11 och den 17-18 november på Galleri Kvis i Svedala mellan klockan 11 och 15.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...