Persson klar för Redhawks

ISHOCKEY Förre Karlskronaspelaren Carl Persson är efter en kort sejour i NHL nu spelklar för Malmö Redhawks.

Carl Persson, 23, var egentligen klar för spel i Redhawks redan i våras – men innan han hann bli presenterad fick han chansen att skriva ett NHL-kontrakt med Nashville Predators.
Äventyret i NHL-klubbens organisation blev emellertid inte som planerat och nu är Carl Persson tillbaka i Sverige och klar för att debutera för rödhökarna.
– Vi får in en spelare med bra storlek som både har bra fart och ett vasst skott. Han kommer både att spetsa och bredda vårt lag och på så sätt ökar också konkurrensen. Vi är säkra på att han kommer att sätta dit puckarna, det har han gjort i alla år, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
I USA gjorde Persson tre poäng på sex matcher för Atlanta Gladiatoris i ECHL. Dessförinnan svarade han för 24 poäng under säsongen med Karlskrona.
– Jag gillar det sätt som Redhawks spelar på, med mycket fart. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag skridskostark ytter, som gillar att ha puck och att utnyttja mitt skott samt att skapa ytor för mina medspelare, säger han själv i en kommentar.