Foto: Andreas Hillergren / TT

Rosenberg förlänger kontraktet ett år till

Fotboll Markus Rosenberg fortsätter sin karriär ytterligare en säsong.

I sociala medier som Facebook och Twitter visade Malmö FF på fredagsförmiddagen en trailer till en kommande dokumentärfilm om Markus Rosenbergs sista tid i MFF. Trailern avslutades med att premiäråret för filmen byts ut från 2019 till 2020.
Ändringen i trailern kunde inte tolkas på annat sätt än att den populäre MFF-stjärnan fortsätter ytterligare en säsong och det dröjde inte länge innan Malmö FF bekräftade i sociala medier att Rosenberg är klar för spel 2019.

– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut, säger Markus Rosenberg i ett pressmeddelande från MFF.

Rosenberg har stått för sin poängmässigt bästa säsong i år sedan comebackåret 2014 med tolv mål och sex målgivande passningar i Allsvenskan.

– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande.

MFF-supportrar har under hela året försökt att övertyga Rosenberg om att han är för bra för att sluta, vilket även nye tränaren Uwe Rösler påpekat vid flera tillfällen.
– Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta, säger Rosenberg.

Sportchefen Daniel Andersson betonar i pressmeddelandet hur betydelsefull Rosenberg är för klubben.

– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, säger Daniel Andersson.
På torsdagskvällen spelade Markus Rosenberg hela matchen när MFF nådde 1–1 mot Sarpsborg 08 i Europa League.

Läs mer: