Foto Andreas Hillergren / TT

Kaptenen stannar i Redhawks

Ishockey Malmö Redhawks lagkapten Fredrik Händemark signerade på fredagen ett nytt treårskontrakt med SHL-klubben. Därmed stannar han i Redhawks till och med säsongen 2021-22.

25-årige Fredrik Händemark, som ursprungligen kommer från Dalarna och är produkt av god träning i Leksand, har varit en succé sedan han kom Redhawks på lån från Pantern under säsongen 2015/2016.
– Vi är naturligtvis jätteglada över att få behålla honom. Fredrik är vår lagkapten, han har vårt DNA och är en spelare som driver oss framåt, både på och utanför banan. Att han väljer att skriva på en förlängning på tre år är ett bevis för att han verkligen tror på den vägen som vi valt att gå, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, i ett pressmeddelande.

Händemark har haft en stark säsong hittills med elva poäng (tre mål och åtta assist) på 16 SHL-matcher samt ytterligare sju poäng (två plus fem) på sex matcher i Champions Hockey League.

– Jag är glad och stolt över att få det här förtroende av klubben, att skriva ett långt kontrakt. Från första stund har jag trivts väldigt bra här, både i klubben, i laget och i staden. Det har varit min ambition hela tiden, att stanna i Redhawks. Det känns grymt kul, säger Fredrik Händemark, som även fått känna på spel i Tre Kronor under de två senaste säsongerna.