MALMÖ 20181108 Polisen har upptäckt flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och ett trapphus i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hyllie i Malmö. - Det finns ingen misstänkt eller gripen än. Vi är i ett tidigt skede i utredningen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist. Foto Johan Nilsson / TT kod 50090
MALMÖ 2018-11-08 Polisen söker med hund utanför köpcentrat Mobilia i Malmö tidigt på torsdagsmorgonen efter att en man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en skottlossning. Polisen larmades vid klockan kvart i två av flera personer. En skadad person är förd till sjukhus, vi bedömer det som allvarligt eftersom personen är skjuten, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, till tidningen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ 2018-11-09 Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången på Vougts Väg i Rosengård. Det är den tredje skjutningen mot en bostad under ett dygn i Malmö. Det är för tidigt att säga om de har något samband, vi behandlar dem som separata skjutningar, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö. Vid 15-tiden besköts en lägenhet på Docentgatan med flera skott. Människor befann sig då i bostaden men ingen skadades. Senare under torsdagen, vid 21.38, kom larm om höga smällar på Stensjögatan. När polisen kom till platsen upptäcktes flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och i en vägg i trapphuset till ett flerfamiljshus. Ingen skadades då heller. Vid den senaste skottlossningen nu i natt, befann sig ingen i den drabbade bostaden. Förutom skjutningarna mot bostäder skottskadades en man vid 01.45 natten till torsdagen vid en hamburgerrestaurang vid köpcentrat Mobilia. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Fyra skjutningar på ett dygn

Malmö Fyra skjutningar på ett dygn.
Det började med att en man sköts i ryggen vid Mobilia natten till torsdagen. 01:38 natten till fredagen kom den fjärde skjutningen mot en lägenhet på Vougts i Rosengård.
Än så länge utreds händelserna separat.

Det var strax efter halv två som polisen fick in larm om flera höga smällar på Vougts väg. Polisen fann flera skotthål i ett lägenhetsfönster, men det fanns ingen person i lägenheten när polisen gick in. Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning.
Det har inte gått att konstatera någon hotbild mot lägenhetsinnehavaren och brottet rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.
Någon misstänkt finns ännu inte, men enligt uppgift har vittnen sett flera personer åka från platsen på en moped.

Dygnets första skjutning ägde rum strax för två natten till torsdagen intill Mobilia. En man sköts i ryggen och vårdas nu på sjukhus. Han är allvarligt skadad men de är inte livshotande.
Vid tretiden på torsdagen var det dags för den andra skjutningen. Denna gång sköts det mot ett lägenhetsfönster på Docentgatan på Hermodsdal. Ingen person skadades.
Sju timmar senare, vid 22-tiden på torsdagskvällen, blev ytterligare en lägenhet beskjuten, denna gång på Bellevuegården. Inte heller här blev någon skadad.
Vid skjutningen intill Mobilia träffades en man av flera kulor i ryggen. Skjutningen inträffade på en parkeringsplats mellan Mobilia och Burger King, där det fortfarande var öppet.
Offret ska vara en 21-årig man som själv är förankrad i den undre världen. enligt Sydsvenskan ska han bland annat förekomma i utredningen om mordet på Docentgatan i februari i år.

Och det var på just Docentgatan som det vid tretiden på torsdagseftermiddagen sköts mot en lägenhet. Flera skotthål hittades i ett fönster till en lägenhet.
Ingen kom till skada trots att flera personer befann sig i lägenheten. Polisen utreder om det finns någon hotbild mot någon av dem som befann sig i lägenheten.
Vid skjutningen på Stensjögatan på Bellevuegården ringde flera personer till polisen och berättade om höga smällar. Polisen hitta flera förmodade skotthål i trapphuset och i en lägenhetsdörr.
Flera personer fanns i lägenheten men ingen kom till skada. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Huruvida det finns något eller några samband mellan de täta skjutningarna vill polisen inte säga i nuläget. Skjutningarna utreds än så länga som separata händelser.

Dagens fråga

Har du satt ut några trädgårdsmöbler än?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev