Vill att staten tar ansvar för stranderosionen

TRELLEBORG Liberalerna i Skåne ger sig nu in i debatten om hur man ska hantera erosionen, som har drabbat Sydkusten.

– Situationen är mycket allvarlig. Om vi tillåter sandstränderna att försvinna ut i havet, försvinner inte bara stora ekonomiska värden utan även artrikedom och rekreationsmöjligheter. Just nu är Beddingestrand värst drabbat men hela Sydkusten är i riskzonen, säger Louise Eklund, regionråd för Liberalerna i Region Skåne.
Hon och partiet vill att staten tar ansvar för att hjälpa till med kostnaderna för att skydda kusterna, ge medel för insatser för att motverka stranderosionen samt inrättar en nationell kustmyndighet som tar ett helhetsansvar för skyddet av den skånska kusten.
– En sådan myndighet hade kunnat samla expertkunskap kring stranderosion, översvämningar och havsnivåhöjningar och samtidigt ha muskler nog att ta ett helhetsansvar. Det är av yttersta vikt att vi nu så snart som möjligt får till en mer långsiktig planering av skyddet av den skånska kuststräckan, menar Louise Eklund.

Läs mer:

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev