MFF:s tränare Uwe Rösler efter torsdagens fotbollsmatch i Europa League (grupp I) mellan Malmö FF och Sarpsborg på Malmö Stadion Foto: Andreas Hillergren / TT

”Vi hade hoppats på att de skulle tröttna”

Det fanns ett mått av besvikelse i Malmö FF efter ännu en oavgjord match mot Sarpsborg, men helt nedslagna miner var det inte i hemmalägret efter torsdagens match i Europa League. Tack vare även att Besiktas och Genk spelade oavgjort är MFF fortfarande med i kampen om avancemang från gruppen.

– Det är klart att vi är besvikna över att vi inte tog tre poäng, men vi lever fortfarande i gruppen, sa Sören Rieks efter matchen.
Även Markus Rosenberg såg samlad ut:
– Klart att det finns en del positivt att ta med sig härifrån. Vi dominerade en match i Europa League och gruppen lever. Det kommer inte att avgöras förrän i den sista omgången.

Rosenberg tyckte att det var en förväntad matchbild på Stadion:
Ja, vi styrde och ställde och skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen, men tyvärr gjorde vi inte tillräckligt många mål. I den andra halvleken kom vi in mer i deras spel och det blev mer kamp. Inte riktigt som vi ville ha det, men det berodde också på att gräsmattan blev betydligt sämre.

Att det blev en hel del långbollar mot slutet viftade MFF-kaptenen bort:
– Man får också förstå att Johan (MFF-målvakten) slog långt när de pressade med tre man och gräset var dåligt. Klart att vi helst vill spela längst marken och rulla boll, men samtidigt möter vi elva man som gör precis tvärtom och som gör det bra. De är duktiga på sitt spel.
Sören Rieks tyckte att spelet i den andra halvleken inte var tillräckligt bra:
– Vi slarvade bort en massa bollar, stressade för mycket och tog dåliga beslut. Vi kom inte upp i den nivå vi vill.

MFF-tränaren Uwe Rösler var lite förvånad över de norska spelarnas ork:
– De var väldigt väl organiserade. Vi hoppades att de skulle tröttna, men all cred till dem, de orkade i 90 minuter.
– Vi spelade bra i det stora hela och skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Men vi är fortfarande med i gruppen och vi har en hemmamatch kvar. Vi har fortfarande mycket kvar att spela om både i det här gruppspelet och i allsvenskan och det ser vi fram emot.

Sarpsborgs tränare Geir Bakke bad inte om ursäkt för lagets sätt att spela:
– Vi är kanske inte det charmigaste laget i gruppen, men samtidigt är det inte det som det går ut på. Vi möter riktigt bra lag och spelar vårt spel så gott vi kan för att ta oss vidare.
Faktum är att det fanns ett mått av besvikelse hos gästerna efter att ha fått nöja sig med en poäng:
– Lite surt att inte vinna när vi hade ledningen. Men det är med Uefas regler viktigt med bortamål och nu gick vi förbi Malmö i tabellen, sa Geir Bakke som fick se sitt lag klättra upp till en andraplats i tabellen.
På frågan om vilka lag som tar sig vidare från gruppspelet sa Bakke:
– Genk och Sarpsborg. Jag tror att Malmö får det svårt i de matcher de har kvar.