Polisen har upptäckt flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och ett trapphus i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hyllie i Malmö. Foto Johan Nilsson / TT
Polisen har upptäckt flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och ett trapphus i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hyllie i Malmö. Foto Johan Nilsson / TT

Skottlossning på Bellevuegården

Malmö Flera personer har ringt till polisen efter att ha hört höga smällar på Bellevuegården sent på torsdagskvällen. Händelsen rubriceras som försök tll mord.

Polis har åkt till Stensjögatan och undersöker just nu med flera resurser. Vid 22-tiden konstaterar polisen flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och i en vägg i trapphuset till ett flerfamiljshus.

Ingen person uppges dock vara skadad. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker är rekvirerade. Polisen har mycket resurser på plats och förhör vittnen i den mån det finns.

– Det finns ingen misstänkt eller gripen än. Vi är i ett tidigt skede i utredningen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Polisen är tacksam för alla tips och eventuella observationer från allmänheten. Sådana kan lämnas via Polisens växel på telefonnummer 114 14.

Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord.

Larmet kom in klockan 21.38.

Detta är den tredje skottlossningen inom ett dygn i Malmö. Under natten till torsdagen skottskadades en man i 20-årsåldern vid en skjutning utanför en hamburgerrestaurang på Mobilia.

Under eftermiddagen avlossades flera skott mot ett lägenhetsfönster på Docentgatan. Även här fanns det folk i bostaden – men ingen blev skadad.

 

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.