Foto: Karsten Petersen
Skotthål har upptäckts i ett fönster på ett trevåningshus. Foto: Johan NilssonTT
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Larm om skottlossning – serie höga smällar

Malmö Polis har skickats till Docentgatan efter samtal om misstänkt skottlossning.

Inledningsvis finns det inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad, uppger Skånepolisen.
– Vi har inte hittat någon skadad vare sig på platsen eller på sjukhuset, säger Rickard Lundqvist, informatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Polis har spärrat av ett större område vad man misstänker vara en brottsplats, och vapenhund och kriminaltekniker är på väg dit.
– Vi håller på att arbeta på platsen med initiala utredningsåtgärder. Vi har ett område avspärrat i avvaktan på en teknisk undersökning.

Larmet kom in klockan 15.08.
Då kom samtal om att en serie höga smällar hörts i området vid Docentgatan.

Det och andra uppgifter gjorde att polisen misstänker att en skottlossning inträffat och en större polisstyrka skickades till området.
– Det är flertalet skott eller smällar som man ringer om, säger Rickard Lundqvist.

Vid 17-tiden konstaterar polisen att det finns flera förmodade skotthål i ett fönster till en lägenhet på tredje våningen i ett trevåningshus. Det ska ha befunnit människor i lägenheten när den besköts men dessa är fysiskt oskadda.

Polisen utreder bland annat om det finns någon eventuell hotbild mot någon person som har anknytning till den aktuella lägenheten.

Det finns ingen kännedom om att någon person är fysiskt skadad som en följd av den förmodade skottlossningen i närområdet runt den aktuella adressen. Polisen har även kontrollerat sjukhusen.

Avspärrningarna i området finns kvar men i mindre utsträckning och den kriminaltekniska undersökningen är ännu inte utförd, uppger polisen.

Vid 18-tiden har polisen förhört ett antal personer som målsägande och som vittnen och den kriminaltekniska undersökningen fortsätter.

En polisanmälan om grovt olaga hot, grovt vapenbrott och skadegörelse upprättas.

Polisen har ingen misstänkt i ärendet och ingen person är gripen.

Läs mer:

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.