Ett nyval förändrar troligen inget

Andraledare

Aftonbladet presenterade i går en ny opinionsundersökning från Inzio. Förändringarna är små och statistiskt osäkra. De som ändå gläds över resultatet är Centerpartiet som ökar med 1 procentenhet. Samma gäller för Sverigedemokraterna.
Sämst går det för Moderaterna som tappar i väljarstöd liksom Liberalerna, som får blygsamma 4 procent, och Miljöpartiet som hamnar under riksdagsspärren med sina 3,8 procentenheter.
Ställningen mellan blocken förskjuts något och ger ett övertag för de rödgröna över Alliansen med 41,0 mot 37,9. Det stärker knappast allianspartiernas anspråk på att få regera med Ulf Kristersson som statsminister.

Men opinionsmätningen skall inte ges alltför stor betydelse eftersom förändringarna är så små och kan vara slumpmässiga.
En sak är däremot rätt säker. Ett nyval om inte regeringsfrågan avgörs inom de närmaste veckorna, kommer troligen inte att lösa upp dagens låsta situation. Sverigedemokraterna kommer att förbli vågmästare i riksdagen. Snarast talar det mesta för att partiet får ytterligare vind i seglen efter den senaste tidens många skjutningar i vårt land. I ett Sverige där otryggheten ökar på grund av den omfattande kriminaliteten har SD bästa möjliga jordmån för ökat väljarstöd.

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev