Larm om farligt utsläpp i bangården

Malmö Ett misstänkt läckage från en järnvägsvagn ska ha fått personalen på bangården att låsa in sig i verkstaden. Senare under onsdagskvällen konstaterades att det var en mindre mängd utsläpp av spillolja.

Larmet kom in klockan 19.19 på onsdagen. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till Bultgatan/Skruvgatan efter att ett läckage uppstått från en järnvägsvagn på spårområdet intill. Det läckande ämnet betraktades som farligt gods men läckaget ska vara av mindre omfattning, enligt polisen.

– Det är ännu inte fastställt vad det är för något som läcker. Räddningstjänsten håller på att lokalisera och utröna vad det är för ämne, säger presstalesperson Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Det är inledningsvis ingen person som ska ha kommit till skada.

Enligt vittnen på plats så ska verkstadspersonalen på bangården vara inlåsta i verkstaden på grund av larmet. Vad de har fått höra är att det är en tankvagn som har vält.

Flera oroliga personer hörde av sig till tidningen och undrade om det var VMA-signalen (viktigt meddelande till allmänheten) som ljöd, men det var en varningssignal som anläggningsinnehavaren aktiverat för att informera personal som vistas inom banområdet, uppger Räddningstjänsten Syd.

– Utsläppet hade uppstått på en cisternvagn, men läckaget var av lindrig omfattning och påverkade inte omgivningen, säger inre befäl Måns Krook vid Räddningstjänsten Syd.

Det ska inte finnas någon fara för allmänheten och inget brott misstänks i sammanhanget, uppger polisen.

Inre befäl Måns Krook vid Räddningstjänsten Syd uppger vid 20.30-tiden att det konstaterats ett mindre utsläpp av spillolja som hanterats och att räddningstjänsten har lämnat godsbangården.

Tågtrafiken mellan Malmö och Lund ställdes in tillfälligt, men ska enligt Skånetrafiken åter rulla på nu som vanligt, fast med följdförseningar.

 

 

 

 

 

 

Dagens fråga

Har du satt ut några trädgårdsmöbler än?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev