Utreder misstänkt mord på mindre ort

Osby Efter ett dödsfall under måndagen har en polisanmälan om mord upprättats. Exakt vad som hänt är dock oklart i nuläget.
– Ingenting pekar egentligen åt något håll, utan vi är i ett så kallat ovisshetsläge, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

En anmälan om mord upprättades strax innan 16-tiden i måndags av polisen.
Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel ska en man då ha påträffats död i sin bostad. Polisen vill inte uppge vilken ort i Osby kommun det rör sig om, utan kommenterar enbart att det är en ”mindre” ort och inte Osby tätort.
När polis, räddningstjänst och ambulans ankom till platsen kunde de konstatera att det rådde oklara omständigheter kring dödsfallet.
– Då tog vi dit tekniker för att utreda de omständigheterna. Och efter den tekniska undersökningen rådde det fortfarande oklara omständigheter, säger Robert Loeffel.
Exakt vad ”oklara omständigheter” innebär är polisen förtegen om i nuläget. Dock föranledde ovissheten kring dödsfallet att polisen valde rubriceringen mord.
– Det är rutin att vi rubricerar det som mord i de här lägena, säger Loeffel.
Härnäst väntar en rättsmedicinsk undersökning med bland annat obduktion av kroppen. Efter den undersökningen hoppas polisen ha mer information om vad som egentligen hänt den avlidne mannen.
– Genom att rubricera händelsen som mord kan vi även vidta utredningstekniska åtgärder i väntan på den rättsmedicinska undersökningen. Rubriceringen öppnar upp ett kartotek med åtgärder som vi kan vidta, säger Loeffel.
Exakt när den rättsmedicinska undersökningen kan vara avslutad är oklart.
– Jag har inte fått någon uppgift om när den kan vara klar, säger Loeffel.

Skyndar rubriceringen som mord på den rättsmedicinska undersökningen?
– Självklart.
Avslutningsvis vill Robert Loeffel i nuläget betona ovissheten vad gäller händelsen och brottsrubriceringen.
– Det är inte helt ovanligt att vi utreder saker på det här viset, konstaterar han avslutningsvis.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...