Arkivbild

Tetra Pak har varslat 150 anställda

LUND Tetra Pak har varslat 150 anställda om uppsägning på kort tid.
I förra veckan varslades 70 anställda och på tisdagen informerades personalen om att ytterligare 80 kan bli av med jobbet.

Christina Appelgren, kommunikationschef på Tetra Pak, säger att företaget har en stor verksamhet med omkring 3 800 anställda i Lund.
Tetra Pak fokuserar i likhet med många andra stora företag allt mer på automatisering och digitalisering.
–I takt med att vår verksamhet anpassar sig till ett allt större fokus på automatisering, digitalisering och hållbarhet förändras också de kompetenser vi behöver för att konkurrera framgångsrikt och växa i nya riktningar. I praktiken betyder det att vi kommer att rekrytera nyckelkompetens externt till Tetra Pak, samtidigt som vi kontinuerligt fortsätter att säkerställa vår konkurrenskraft genom att omfördela resurser och omstrukturera den pågående verksamheten. Därför kan information om varsel komma vid olika tillfällen, säger Christina Appelgren.
Kommunikationschefen kan inte säga hur omfattande rekryteringsbehovet är.
Vid det senaste bokslutet hade Tetra Pak 3 758 anställda i Lund. Utöver det finns även konsulter som jobbar åt företaget.
Just nu pågår förhandlingar med de lokala fackliga organisationerna. Det är inte säkert att antalet uppsagda blir exakt 150, men det blir något i den storleksordningen.
Företaget lämnar ingen information utåt om vilken typ av personal det är som berörs.
Förra året hade Tetra Pak en omsättning på 16,1 miljarder och redovisade en vinst på 560 miljoner kronor.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev