Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Taxichaufför skottskadad på Rosengård

Malmö En taxichaufför skottskades i sin bil sent på lördagskvällen. Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

Vid halv tiotiden stoppade chauffören en polispatrull på Västra Kattarpsvägen. Denne hade då blivit beskjuten in i bilen på en annan adress och hade en skada i armen. Polispatrullen tillkallade förstärkning och körde sedan taxichauffören till sjukhus.

– Han är skjuten i ena armen och har enligt de uppgifter jag har eventuellt en krosskada på benet i armen, berättar Jerker Olsson, inre befäl hos polisen i Malmö.

Polisen spärrade av ett område på Västra Kattarpsvägen samt på och i anslutning till Cronmans väg, där brottsplatsen misstänks vara. Kriminaltekniker undersökte området och den misstänkta brottsplatsen söktes av med bland annat vapenhund. Taxibilen har tagits i beslag.

– Chauffören är hörd inledningsvis och därefter har vi jobbat vidare med de uppgifter vi har fått fram där. Det här är nu att benämna som ett spaningsärende. Vi jobbar på att få fram uppgifter och hitta eventuella vittnen. Vi har ingen misstänkt gripen i nuläget, säger Jerker Olsson på söndagsmorgonen.

Taxiföraren ska ha blivit beskjuten med en handfull skott och polisen söker efter åtminstone en gärningsperson.

– Det är de uppgifter jag har, men vi vill ha in fler uppgifter innan vi kan gå ut med hur händelseförloppet har sett ut. Det här rubriceras naturligtvis som mordförsök.

Finns det någon tidigare hotbild mot taxichauffören?

– Inte vad jag vet och kan kommentera i nuläget. Vi får se vad utredningen visar framöver, säger Jerker Olsson.

 

 

Dagens fråga

Brukar du spela sällskapsspel under julen?

Loading ... Loading ...