Sanna Nielsen befinner sig just nu i New York för att hitta inspiration till sin kommande show Mitt Sanna jag. Foto: Pontus Höök

Sanna laddar för egen show

Just nu befinner sig Sanna Nielsen i New York för att ladda för sin allra första egna show. ”Mitt Sanna jag” har premiär på Hamburger Börs i Stockholm den 25 januari, spelas hela våren och ska bli en stor sprakande Broadwayshow där artisten får visa upp sin musikaliska värld för publiken.
– Det här har jag drömt om sedan jag var liten, säger Sanna Nielsen.

För Sanna är det första gången hon besöker New York när hon nu ska hämta inspiration till sin kommande föreställning.
– Det är helt magiskt. Jag känner mig som ett barn på julafton, det händer saker här hela tiden, säger Sanna Nielsen på mobilen.
Under några dygn har Sanna och hennes team besökt klubbar och konserter och sett flera musikaler.

Hur känns att du ska få göra första egna showen?
– Jag har alltid tänkt tanken, men inte vågat tänka den fullt ut att jag skulle få stå på Hamburger Börs en dag. Men så kom frågan för två år sedan och jag kände att nu är jag redo för den anrika scenen och för att få visa publiken hela mig, hela mitt känsloregister. Jag vill träffa dem så där nära som det bara går.

Publiken ska få se lite nya sidor av Sanna och det som ligger bakom hennes önskan att bli artist.
– Ja, jag är här i New York för att gå i legendernas fotspår, de artister som varit mina idoler i större delen av mitt liv. Jag tar också in dem i showen, som Celine Dion som jag pratat så mycket om, men också Gladys Knight och Michael Jackson. Det var Céline, Lotta Engberg och Michael Jackson som hängde på väggarna där hemma när jag var liten – och så Donna Summer, berättar Sanna Nielsen.
Hitlåtarna hon själv lyssnat på genom åren vill hon nu väva in i sin egen show.
– Jag vill förmedla den känslan jag får av att tolka deras hits samtidigt som jag bjuder på min historia, min musikaliska resa. Folk får mina hits också. Det som jag känner förenar mig på något sätt med legenderna är viljan att sjunga och beröra. Det var det de gjorde för mig när jag var liten – de förmedlande en text.

Kommer du att berätta din historia också?
– Framför allt vill vi bjuda in till fest, till en trevlig kväll och en middag som jag själv varit med om att påverka och så underhållning med mig på scen. Självklart ska jag prata med min publik, det har jag älskat i alla tjugo år som jag fått hålla på med det här. Det ska bli en show i alla tempon och med alla känslor. Jag ska krama ur allt jag har, det är dags nu!

Det blir ingen liten blyg satsning heller, ni slår på stort?
– Ja, det blir det största jag har gjort och att få den inramningen med fantastiska musiker och hela produktionen som jobbar med det blir häftigt. De ska se till att det blir något för både öga och öra.

Vad har du sett nu då i New York som har inspirerat dig?
– Kinky Boots, en fin musikal och det var kul att få se hur hårt ensemblen jobbar och bara levererar. Och så gospelkonserten som vi bara slank in på, det var magi! Jag har också sett Donna Summer-musikalen och det var väldigt intressant, för det är en artist som jag tar med mig in i showen. Det slog mig när jag satt där att när jag var liten och lyssnade på hennes musik visste jag inte vem hon var och hur hennes historia var. När jag sjöng låtarna hade jag ingen aning om det. I musikalen berättades hennes historia jättefint och jag kände att jag fick idéer på hur jag skulle tolka sångerna.
Efter premiären väntar ett 50-tal föreställningar i vår innan det är dags för Sanna Nielsen att åter leda Allsång på Skansen som får premiär den 25 juni.
Just nu ser hon bara fram emot alltsammans.
– Det är roligt, det här känns inte jobbigt utan det är bara att gå rakt framåt och njuta av det hela. Det känns som om jag är på rätt ställe i livet för det här!