Sent mål blev dyrbart för Ystads IF

HANDBOLL Ystads IF hade ledningen med bara sekunder kvar. Då kvitterade Redbergslids IK till 23–23, och det var modstulna YIF-are som lämnade Lisebergshallen.

Det är andra gången i höst som YIF tappar en poäng i slutskedet på bortaplan, så det var lätt att hålla sig från skratt i Skånelaget.
– Jag är besviken, det känns skit. Vi har den här matchen till stora delar, säger fyramålsskytten Jonathan Svensson i C Mores direktsändning.

Ystads IF är annars inne i en bra trend, och har bara noterat en förlust på de sju senaste matcherna. Dessutom är Jerry Hallbäcks lag fortfarande obesegrat på bortaplan.
Men oavgjort mot RIK på söndagen kändes som en tappad poäng i stället för en vunnen.
– Vi hade en bra känsla med oss efter den första halvleken, och vi har ett bra försvarsspel hela matchen. Men vi missar för mycket framåt, menar Jonathan Svensson.

YIF har släppt in många mål trots sin starka trend i Handbollsligan. Nu satt försvarsspelet bättre, och veteranen Anders Persson tog vad han skulle mellan stolparna. Men då brast det i stället i offensiven.
Två läckra kontringsmål i slutet av Hampus Andersson (20–19) och Lasse Balstad (22–20) satte dock YIF i förarsätet.
Och när sedan jättetalangen, den 17-årige Ludvig Hallbäck klev fram och gjorde två mål såg YIF ut att ha säkrat segern.
Men i de självande slutsekunderna satte Oliver Wigmark sitt femte kantmål och grejade en poäng till Redbergslid.
Därmed är RIK fortfarande obesegrat på hemmaplan, medan YIF ännu inte har torskat borta i höst i Handbollsligan, som nu tar ett tio dagar långt landslagsuppehåll.

På måndagen samlas Blågult i Malmö för att spela dubbla landskamper. Tanken var att den förre Lugistjärnan Kim Ekdahl Du Rietz skulle göra en efterlängtad comeback efter fem års bortavaro.
Men så blir det inte. En magmuskelskada tvingar honom att tacka nej till landskamperna mot Spanien och Österrike.
Till sajten handbollslandslaget.se. säger Ekdahl Du Rietz så här:
– Jag hade sett fram mot att spela i veckan, så det känns förstås tungt att inte kunna vara med i matcherna. Men jag ser i alla fall fram emot att få träffa laget och vara med i förberedelserna inför VM.