FC Rosengårds lagkapten Caroline Seger efter 2-3 förlusten mot Slavia Prag på Malmö IP. Nu väntar seriefinal på samma arena mot Piteå. Foto: Johan Nilsson/TT

FC Rosengård på guldjakt

FOTBOLL
FC Rosengård kan av egen kraft fixa SM-guldet i den allsvenska slutspurten.

– Men vi måste upp på högsta nivå, säger Caroline Seger inför måndagens hemmamöte med serieledande Piteå IF.
Seriemakarna har verkligen fått till en riktig Hitchcock-thriller i den allsvenska avslutningen.
Tre lag slåss om guldet. Tabelltrean FC Rosengård har kvar att möta både ettan just nu, Piteå, och tvåan, Kopparberg/Göteborg,
FC Rosengård har på måndagen chansen att ta sig ända upp till serieledning. Piteå är visserligen tre poäng före i tabellen, men FCR har en förkrossande målskillnad att luta sig emot.

Å andra sidan innebär en Rosengårdsförlust att Piteå säkrar guldet på Malmö IP, och den sista omgången blir i så fall utan betydelse för guldstriden.
– Vi har fullt fokus på Piteåmatchen, och det finns saker som vi måste göra bättre än senast, säger Caroline Seger, när hon kliver av söndagens matchförberedande träning på konstgräset på Gamla IP.

Torsdagens bittra förlust i Champions League med 2-3 mot Slavia Prag svider säkert fortfarande.
– De var effektiva och vi blev rejält straffade. Men för vår del gäller det bara att se framåt. Piteå har varit bra hela säsongen och de krigar till sig sina poäng, menar FCR-lagpatenen.
– Även om vi går för att vinna, så måste vi vara smarta på planen och ta rätt beslut. Mot Piteå är det viktigt att se till och hålla ihop laget, och inte bli för utspridda.

Efter en svajig vår har FC Rosengård fått ihop spelet allt bättre under hösten. Det är inte alls konstigt, enligt Caroline Seger.
– Vi hade en ny tränare, och det tar sin tid innan allting faller på plats. Nu har alla lärt sig hur Jonas (Eidevall) vill att vi ska spela fotboll. Då går allt så mycket bättre.
– Vi har agerat som ett lag och det skapar trygghet. Vi måste se till att göra det bra hela tiden, varje dag, varje match, och ha en kontinuitet som alltid ska finnas i den här klubben, slår Seger fast med bestämdhet.

Den 33-åriga mittfältaren, som mer eller mindre varit bofast i landslaget sedan 2003, hade en del skadeproblem under våren och tvingades tacka nej till Blågult.
– Jag har kommit tillbaka bra efter det, och hela hösten har det känts bra för egen del, menar Seger, som fortfarande tycker att fotboll är det roligaste som finns.
Ännu roligare hade det förstås blivit om FC Rosengård sätter sig i guldläge i allsvenskan på måndagen inför hemmapubliken.
– Det hade varit kul om många kommer och stöttar oss, säger Seger, som pryder matchaffischerna som finns upptapetserade i stan.