Foto: TT

Dyrast att bo i hela Skåne

Osby/Östra Göinge Nils Holgersson har sagt sitt. Osby hamnar på plats 191 av 290 på listan av landets kommuner som har högst avgifter - men Östra Göinge är snäppet värre och den kommun det är dyrast att bo i Skåne.

Det visar årets rapport av undersökningen ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”.
En undersökning som går ut på att ”förflytta” en trerumslägenhet runt om i landet för att jämföra prisskillnaderna för sophämtning, el och uppvärmningen samt vatten och avlopp i landets kommuner.

På plats 191 av 290 kommuner hamnar Osby.
Där ligger den totala avgiftskostnaden på 375,27 kr/kvm, kronor per kvadratmeter. En höjning med 6,30 kr/kvm jämfört med förra året vilket gör att den totala avgiften för en trerumslägenhet i Osby blir 2 084 kronor i månaden.
Men enligt rapporten är det dyrare att bo i Östra Göinge – faktiskt dyrast i hela Skåne.
Östra Göinge kommun hamnar på plats 284 av 290 och är där med den sjunde dyraste kommunen i hela landet.
Avgiftskostnaderna för en trerumslägenhet i Östra Göinge ligger på 2 327 kronor per månad.
En totalhöjning med 5,81 kr/kvm jämfört med förra året.

Detta på grund av att årskostnaden för vatten och avlopp i Östra Göinge har gått upp med 3, 55 kr/kvm och månadskostnaden för avfall med 6, 35 kr/kvm – vilket ger dyra droppar vatten och sopor i kommunen.
Bakom undersökningen står Hyresgästföreningen Riksförbundet, HSB:s Riksförbund, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige.
Rapporten är ett led i arbetet att uppmärksamma de prisskillnader som finna i olika kommuner för att skapa en debatt som kan leda till sänkta priser för deras kunder.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Kommer Storbritannien att lämna EU?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev