Jazzklubben Sacreblues har öppnat i franska Bayonne. Foto: Anonymouse
Foto: Anonymouse
Foto: Anonymouse
Foto: Anonymouse
Foto: Anonymouse

Malmös möss slår upp jazzkafé

Malmö Malmös berömda muskonstnärer har gjort det igen - denna gång i form av ett jazzkafé och en resebyrå.

Konstverket i minatyr sattes upp i den franska staden Bayonne.
Jazzklubben Sacreblues ståtar med posters av artister som Mouse Davies och John Coltrat och ligger vägg i vägg med resebyrån Anatole. En stor del av inredningen består av souvenirer från olika städer och länder.

Till Skånskan skriver Anonymouse att Bayonne är en vacker stad och att jazzkaféet föddes ur att man vill göra något som skulle passa in samtidigt som Frankrike har en lång jazztradition.
”När vi sedan diskuterade namn på den och en av våra medlemmar kom på ”Sacreblues” så var det så roligt att det var svårt att tänka sig något annat efter det” skriver Anonymouse i ett mejl.

Sedan december 2016 har skaparna Anonymouse presenterat sina pyttesmå konstverk med jämna mellanrum.
Det allra första  sattes upp längs Bergsgatan i Malmö och blev rejält omskrivet. Ryktet om restaurangen Il Topolino och nötbutiken Noix de Vie spreds och ökade ytterligare i takt med att nya konstverk dök upp. I dag har minikonstverket uppmärksammats långt utanför Sverige.

Förra året fick Malmös möss ett tivoli på Södra Förstadsgatan inna Anonymouse gästspelade i Borås under gatukonstfestivalen No Limit, först med en antikaffär och en tygaffär och sedan även med en bensinmack. I Malmö gjorde man comeback i december med en teater och en bokhandel på Amiralsgatan. I juli i år presenterades konditoriet Vera Pistacias med komplett repspege i Gustavsberg efter att Hotel Stilton öppnat som ett elskåp i Göteborg. I Malmö har Anynymouse även satt upp verket Tjoffsans tivoli.

Uppdatering: Livet på gatan är hårt. På tisdagskvällen publicerade Anonymouse en bild på sitt instagram-konto som illustrerar precis hur riskabelt det kan vara att vara mus. Utanför jazzklubben Sacrebleus väntar ett ondskefullt musdräpande monster på inte ont anande gnagare som spisat jazz under kvällen.

”Livet på gatorna kan vara farligt”, skriver Anonymouse. ”Ena sekunden lyssnar man på skön jazz, nästa springer man för sitt liv”.

Läs mer:

Dagens fråga

Är du nöjd med Tre Kronors insats i VM?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev