Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Göran Orrghen
Foto: Göran Orrghen
Foto: Göran Orrghen

Lastbilsolycka orsakade totalstopp på E6

Borgeby En lastbil välte på E6 vid Borgeby under fredagen vilket gjorde att motorvägen fick spärras av under större delen av dagen.
Olyckan påverkar trafiken även på måndagen då vägräcket ska repareras.

Olyckan inträffade vi niotiden på fredagen.

Lastbilen körde in i mitträcket och välte på E6 vid Borgeby i norrgående riktning.
En man i 50-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.
– Vi har tagit uppgifter på ett antal vittnen till olyckan, men vi har ännu inte hunnit prata med dem och därför vet vi inte så mycket om omständigheterna kring olyckan. Det viktigaste är nu att ingen är svårt skadad och att fokusera på att få ordning på olycksplatsen, säger polisens talesperson Ewa-Gun Westford.

Olyckan ställde till stora problem i trafiken under hela fredagen eftersom motorvägsavnittet fick spärras av och trafiken fick ledas om.
– Lastbilen ligger fruktansvärt olyckligt över vägen och orsakade makalösa köer.

Strax före klockan 20 öppnades motorvägen igen efter att ha varit stängd praktiskt taget hela dagen.
Olyckan påverkar även trafiken i början av nästa vecka,
Under måndagen måste ett körfält i vardera riktning stängas på nytt då 125 meter vägräcke ska bytas mellan Borgeby–Flädie.
– Det är ett återställningsarbete som kommer att pågå mellan klockan 9 och 15. Det här är ett arbete som måste genomföras för att vägen ska vara säker, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare på trafikledningsområde syd.

E6 är sedan tidigare avstängd vid Alnarp på grund av lanseringen av nya järnvägsbroar.
– Vi har haft några dagar där vi kunnat konstatera att trafiken flutit på otroligt bra. Vi måste berömma trafikanterna för att de lyssnat på Trafikverket och tagit till sig budskapen, säger Ewa-Gun Westford.