SMHI: Regnväder drar in över Skåne i helgen

väder Nu är det roliga slut — i helgen kommer regnet. Skurar på lördag och regnväder söndag kväll eller måndag morgon samtidigt som temperaturen börjar sjunka.

 

Hallådär Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI, hur blir Skånevädret i helgen?

— Under fredagen dominerar ett högtryck väderläget och det blir övervägande soligt i hela Skåne. Det kan vara lite disigt under morgonen men sen lättar det och blir sol, däremot är det lite kyligare luft så temperaturen stannar under femton grader.

Som fredagen blir som torsdage då, hur blir det på lördag då?

— Det trycker på västerifrån och kan bli molnigt och en del skurar men det rör sig inte om jättemycket regn. En eller ett par skurar udner dagen. Temperaturen sjunker något och når högst tolv-tretton grader.

När kommer regnet då?

— Det är osäkert om det kommer sent på söndagen eller tidiga måndagen. Det är mestadels uppehåll under söndagen men molnigheten ökar allteftersom och senast natten till måndagen kan det bli regn igen.

Riktig höst från och med söndag alltså, hur kallt blir det?

—Temperaturen är faktiskt oförändrad, alltså tolv till tretton grader som mest.

 

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev