Oenighet om ny trafikplats i nämnd

lund Under torsdagskvällens sammanträde i byggnadsnämnden blev det omröstning om detaljplanen för den nya trafikplatsen vid Ideon.
V och MP vill avbryta planeringen, men partierna blev nedröstade av M, S, L och C.

– Trafikverket uppger att trafiken på E22 kommer att öka från dagens 39 000 fordon per dygn till 66 000 år 2040. Det är illavarslande. Vi vill hellre se åtgärder som kan dämpa ökningen, säger Ulf Nymark (MP), som var ordförande under mötet eftersom Björn Abelsson var frånvarande.
Miljöpartiet menar lösningar som underlättar för kollektivtrafiken är bättre att lägga pengarna på, som separata filer eller att bussar släpps förbi före bilar.
Ulf Nymark lyfter fram att E22 kan svälja mer trafik utan att den behöver breddas, som blir följden när den nya trafikplatsen byggs.
– Det ser vi nu när E6 är avstängd. Det flyter på fint på E22 ändå, säger han.
Detaljplanen ska nu ut för granskning. I nästa skede, när den kommer tillbaka till nämnden, är det för ett slutligt antagande.
Större enighet rådde bland partierna kring kvällens andra stora ärende, detaljplanen för fyrspårsutbyggnaden mellan Flackarp och Högevall med en ny tågstation vid Klostergården.
Även den detaljplanen ska nu ut för granskning i en sista vända innan den kan antas.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du klimatångest?

Loading ... Loading ...

Webbkryss