Polisens kriminaltekniker på plats utanför en fastighet i ett mindre samhälle i Trelleborgs kommun efter ett misstänkt grovt våldsbrott på torsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker på plats utanför en fastighet i ett mindre samhälle i Trelleborgs kommun efter ett misstänkt grovt våldsbrott på torsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polis på plats utanför en fastighet i Trelleborgs kommun efter ett misstänkt grovt våldsbrott på torsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna i 85-årsåldern hittad mördad i sin bostad

Klagstorp En kvinna i 85-årsåldern har hittats död i sin bostad i Klagstorp utanför Trelleborg på torsdagsförmiddagen. En jämnårig man, som är bosatt på samma adress, har gripits misstänkt för mord på kvinnan.

Den gripne mannen som är misstänkt för mordet har en relation till kvinnan.
– Vi tror att brottsplatsen är i bostaden. Mannen och kvinnan befann sig i bostaden när vi kom dit och mannen greps i bostaden, säger Polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Gripandet gick lugnt till väga. Både mannen och kvinnan är i 85-årsåldern och mannen fick föras till sjukhus innan han kunde tas i förvar av polisen. I övrigt är polisen tystlåten om händelsen och vill inte svara på hur starka misstankarna är.

Anhöriga är underrättade.

– Det har inletts en förundersökning om mord, men jag vill inte gå in på några detaljer, säger Fredrik Bratt.

Polisens tekniker genomför en brottsplatsundersökning under torsdagen och vid 15-tiden pågick undersökningen fortfarande.

Vid 20.30-tiden var de tekniska undersökningarna avslutade för tillfället.

– Vi är klara på platsen just nu, men undersökningarna kan behöva kompletteras. Det kommer även att hållas förhör med grannar och anhöriga som kan ha uppgifter att lämna, säger pressinformatör Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Brottsrubriceringen är mord.

 

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev