Matchdags igen för Redhawks

ISHOCKEY Det är en hektisk period för Malmö Redhawks just nu med många och täta matcher. Närmast väntar Brynäs hemma i Malmö Arena på torsdagskvällen.

SHL-matchen mot Brynäs är Redhawks tionde match på tre veckor.
I tisdags var det CHL-möte med München, då gruppsegern säkrades – och nu är det alltså dags igen bara två dagar senare.
Samtidigt har torsdagens motståndare, Brynäs, varit spelledigt i hela tolv dagar…
– Ja de kommer att vara väldigt spelsugna. Men vi får hoppas att det gynnar oss att vi är inne i ett högt matchtempo och kan dra fördel av det, åtminste i början av matchen, säger Malmötränaren Peter Andersson till klubbens hemsida.

Att kunna ladda om batterierna så snabbt kräver förstås en del av spelarna.
– Det är väldigt tätt matchande under hela oktober och det gäller att vara mentalt stark och förberedd. Men jag tycker att killarna klarat det bra hittills, det gäller bara att fortsätta, resonerar Peter Andersson.
Hur truppen kommer att se ut dröjer till matchdagen. Det finns en del frågetecken. Skadeläget är dessutom fortfarande tufft. Klart är att Anton Öhman, Anton Mylläri, Frederik Storm, och Lars Bryggman missar matchen. Dessutom spelar Linus Cronholm med Pantern.

Båda juniorerna från tisdagens CHL-match, Helge Grans och Charlie Björlin, ska vara med på matchvärmningen under torsdagsförmiddagen och kan tänkas få chansen igen. Dessutom har Albin Johansson kallats tillbaka och är spelklar.
– Vi är i ett tufft läge, rent numerärt, med några backar på skadelistan. Albin gjorde ett bra jobb senast han var här och är inkörd i systemet. Han passar dessutom bra in i gruppen, säger Redhawks backcoach, Martin Filander.