Så här glada blev Elias Karlsson och Emmie Carlberg när de vann finalen i Staffanstorp. Nu väntar Stockholmsresa. Vikingaspelet är alldeles nytt och lanseras när som helst.
Elias Karlsson och Emmie Carlberg från Anneroskolan, Staffanstorp, vann Vikingaspelet i Staffanstorpsturneringen. Två elever från Lund ska också åka med när de spelat sin turnering.
Röda mattan nästa! Elias Karlsson och Emmie Carlberg från Anneroskolans årskurs 5 får gå på biopremiär med kändisar och se filmen om Halvdan Viking. FOTO: MARIANNE PERNBRO
Maxwell Ponné och Lukas Mattisson, Baldersskolan, Tom Ingvald och Linn Rystedt, Uppåkraskolan och Nelly Jörgensen och Alvin Richter, Mellanvången var också finalister.

Vikingavinnare får gå på röda mattan vid premiär

UPPÅKRA Elias Karlsson och Emmie Carlberg från Anneroskolan får gå på röda mattan tillsammans med kändisar vid premiären av Halvdan Viking i Stockholm nästa helg.

De tog hem segern i Vikingaspelet i Staffanstorp och belöningen är en Stockholmsresa.
– Jag har aldrig varit i Stockholm förut, det blir jätteroligt, säger Emmie Carlsberg.
– Jag var där som liten men minns inte något, säger Elias Karlsson.
Uppåkra har ett nära samarbete med barnboksförfattaren Martin Widmark som skrivit böckerna om Halvdan Viking där karaktärerna Halvdan och Meia kommer från Lund och Uppåkra.

När det den 21 oktober är filmpremiär i Stockholm av Halvdan Viking-filmen, i vilken bland annat peter Haber och Clas Månsson medverkar, finns två barn från Staffanstorp och två från Lund på plats. De har segrat i det nya vikingaspelet på respektive hemort.
– Spelet är alldeles nytt och lanseras snart på marknaden. Det är också gjort av Martin Widmark och Mats Vänehem, berättar Karin Nilsson, Uppåkra Arkeologiska Center.
– Det är ett strategispel för barn där de lär lite om historien och vi fick det i förtid just för att barnen skulle kunna tävla.
På fredagen spelades finalerna på plats i Uppåkra och det blev en spännande förmiddag.
– Det var nervöst, erkänner Emmie Carlberg.
– Vi samarbetade bra, därför vann vi, säger Elias Karlsson.

Vikingaspelet gillas av alla finalisterna.
– Det är roligt, det händer mycket, man måste ha en hel del tur men måste tänka också, säger de.
Nu ser Elis och Emmie fram mot filmpremiären.
– Det ska bli jätteroligt.

Dagens fråga

Är du nöjd med Tre Kronors insats i VM?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev