Sökte socialbidrag för Photoshop

ESLÖV

En Eslövsbo har sökt socialbidrag för att kunna köpa bildbehandlingsprogrammet Photoshop. Mannen är arbetslös men vill gärna få jobb eller praktikplats inom bildhantering, till exempel på ett reklamföretag eller en tidningsredaktion. Men då måste man ha lärt sig Photoshop, misstänker han. Eftersom han inte har någon tidigare erfarenhet av Photoshop och det inte finns någon kurs han kan gå är det bästa om han kan få socialbidrag till att köpa in programmet och lära sig själv hemma, anser han. Socialtjänsten säger nej och anser att bildbehandlingsprogrammet inte ingår i ”skälig levnadsnivå”, som socialbidraget är till för. Mannen överklagade till förvaltningsrätten i Malmö, som också säger nej.

Dagens fråga

Har du sett den hyllade tv-serien Chernobyl?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev