Anders Jansson. Foto: Morgan Norman

Nu soloshow med Anders Jansson

Anders Janssons första egna föreställning, “Kom in och stäng dörren”, blev en stor succé med en utsåld Sverigeturné och hyllningar i media. Nu kommer den populära komikern, känd från “Hipp Hipp” och “Starke Man”, med uppföljaren ”Radikal Optimist”.

Föreställningen utgår från Anders Janssons förmåga att se världen ur en unik synvinkel, heter det i ett pressmeddelande. ”Radikal Optimist” har premiär den 7 februari 2019 på Lunds stadsteater och åker sedan ut på en turné till bland annat Växjö, Norrköping, Stockholm, Piteå och Falun.
– Det är en naturlig uppföljare till ”Kom in och stäng dörren” – jag känner att jag har så mycket mer att berätta som inte fick plats senast. Så som min kärlek till tabletter och min skräckblandade fascination för tänkande teknik. Jag fortsätter att inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum, berättar Anders Jansson i pressmeddelandet.
Föreställningens namn, ”Radikal Optimist”, kom Anders Jansson på när allt fler i hans närhet uttryckte en oro över samtiden med exempelvis klimatförändringar och en allt hårdare ton i samhällsdebatten.
– Jag har en optimistisk syn på livet och försöker hitta gott i det mesta. I föreställningen vill jag försöka smitta andra med min syn på livet. Folk kan kanske behöva en helkväll med en radikal optimist, säger Anders Jansson.
Föreställningen spelas den 7, 8, 9, 12 och 13 februari på Stadsteatern i Lund och kommer senare, den 29 och 30 mars till Helsingborg och Kristianstad. (SkD)