E6 är avstängd vid trafikplats Alnarp. Foto: Trafikverket

”Mindre trafik än vanligt”

Malmö Morgontrafiken flöt på bättre än väntat under fredagen efter avstängningen av E6:an vid trafikplats Alnarp.

– Det har varit mindre trafik än vanligt på både omledningsvägar och E6 i övrigt. Det är tydligt att man har hörsammat vår önskan om att inte vistas på vägarna om man inte måste och det uppskattar vi, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare trafikledningsområde syd, i ett pressmeddelande från Trafikverket.

Det återstår att se om trafiken fortsätter att rulla på lugnt även efter helgen.

– Vi ser att det gått bra idag och vi önskar att det håller i sig nästa vecka. Så den som kan stanna hemma, samåka eller åka kollektivt hoppas vi gör det. Och att de som ändå ger sig ut visar hänsyn och håller hastighet och avstånd, säger Göran Holmberg.

Även pendlingen med tåg fungerade smidigt under fredagsmorgonen, trots flera extra avgångar mellan Malmö och Landskrona central.

– Det har funkat bra. Det enda var en liten försening på ett tåg från Danmark. Vi får se hur det ser ut på måndag, det är möjligt att det är många som hållit sig hemma, säger Joakim Borgudd, presskontakt vid Skånetrafiken.

Arbetet med att bygga om motorvägsbron över spåren vid Alnarp går hittills som planerat.

– Vi är i fas med tidsplanen. Det är 70 personer som varit igång och jobbat i natt och de har utöver att fräsa bort asfalten och ta bort vägräcken också hunnit forsla bort 7000 kubik av den gamla vägen, säger Kristofer Söderberg, biträdande projektledare, i pressmeddelandet från Trafikverket.

 

Dagens fråga

Är du mörkrädd?

  • Nej (75%, 442 Röster)
  • Ja (25%, 147 Röster)

Antal röster: 589

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev