Sökdags för stipendier

Kävlinge

Har du din hembygd i Stävie-Lackalänga och dessutom bedriver studier inom bland annat lärarhögskola, teknisk högskola eller till sjuksköterska? Då har du möjlighet att söka stipendium som kan ge dit upp till 91 000 kronor.
Det är ansökningen till Nils Andréassons minnesfond som nu öppnat. Fonden delar ut stipendier till välmeriterade studenter från främst Stävie och Lackalänga församlingar. Fonden är uppkallad efter fartygselektrikern med samma namn, som testamenterade sin aktieportfölj till Kävlinge kommun. Syftet var att stimulera studenter från sin egen hembygd.
Den högsta summan som delas ut är 91 000 konor till en student, 45 500 kronor till tre personer och 22 750 till ytterligare ett antal studerande.
Samverkan i fokus på möte
Kävlinge. Grannar som tillsammans hjälps åt kan hindra tjuvar från att bryta sig in i bostäder. Tisdagen den 23 oktober håller kommunen ett möte om grannsamverkan. Även polis finns på plats, liksom representanter från företag som säljer märk-DNA, ett medel som används för att märka och identifiera värdesaker.
Mötet hålls i kommunhuset mellan klockan 18 och 20. Ingen föranmälan krävs.

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...