Redhawks på fall – igen. Torsdagens förlust var rödhökarnas åttonde raka mot just Växjö Lakers. Foto: TT

Redhawks föll med enda målet

ISHOCKEY Redhawks lyckades inte besegra Växjö den här gången heller. På torsdagskvällen blev det åttonde raka inbördes förlusten i Vida Arena. Växjö vann visserligen bara med 1-0, men fick två mål bortdömda, varav det ena kunde ha blivit årets snyggaste.

Det var i den andra perioden då en studsande hög puck träffade Växjöspelaren Martin Lundbergs hjälm och for vidare i en hög båge över Christopher Nihlstorp i Malmökassen.
Om det varit fotboll så hade det varit en riktigt snygg nick.
Men just Lundbergs nickrörelse med huvudet fick domarna att underkänna målet – det är nämligen inte tillåtet att göra ”en nickrörelse”.
Hade Lundberg hållt huvudet stilla så hade målet räknats.
– Jag böjde på huvudet för att skydda mig, så att pucken skulle ta i hjälmen och inte i ansiktet. Det sa jag till domaren också, men det hjälpte inte, suckade Lundberg i Cmore.

Växjö fick dessutom ytterligare ett mål korrekt bortdömt dryga sex minuter in på den tredje perioden då en av hemmaspelarna tryckte in pucken i mål via Nihlstorps benskydd.
Segermålet? Det gjorde Linus Fröberg i numerärt överläge redan i den första periodem. Efter det blev det inga fler.
– Det är power play och box play som skiljer i dag. Och att vi måste vara hetare på de lösa puckarna framför mål. Annars tycker jag att vi gjorde en bra arbetsinsats i dag, konstaterade en inte alltför nedslagen Peter Andersson, coach i Malmölaget.
Redhawks saknade absolut inte chanser, men längst bak hade Växjö Viktor Fasth som var matchens lirare med god marginal i hemmalaget och motade bort precis allt som kom hans väg.

Hetaste möjligheten att åtminstone kvittera i matchen hade Redhawks när man fick spela fem mot tre i drygt en och en halv minut i början av den tredje perioden.
Men det ville sig helt enkelt inte.
– Vi borde kunnat utnyttja fem mot tre bättre, då hade vi kunnat få momentum i matchen. Det är klart att de har en bra målvakt och försvarar sig bra, men vi måste göra det bättre offensivt, tyckte Jesper Mattsson som har ansvar för det offensiva spelet hos rödhökarna.
Växjö och Malmö möttes i SM-semifinal i våras. Då vann Växjö i fyra raka matcher – och inte den här gången heller lyckades alltså rödhökarna vända förlusttrenden.
Redan i morgon lördag är det match igen mellan de båda lagen, hemma i Malmö Arena kl 18. En chans för rödhökarna att få revansch och stoppa den nesliga förlustsviten mot svenska mästarna.