Finaldags i JEM för Tom Kristensson

MOTORSPORT I helgen körs den sista deltävlingen i Europamästerskapet i rally, Rally Liepaja i Lettland. Inför finalen ligger Hörbys rallyess Tom Kristensson på andra plats i junior-EM.

Redan klar segrare är Tom Kristenssons teamkamrat i Adac Opel Rally Junior Team, letten Mãrtins Sesks från Liepaja, där för övrigt hans pappa är borgmästare, så han kan njuta av att köra för sina hemmafans.
– Vi har en fin känsla efter vår seger i Polen i förra tävlingen, säger Tom.
– Dessutom vann vi klassen förra året här, då vi gjorde debut i en EM-tävling för Audex-teamet.
– Vi är motiverade och vet att vi kan göra bra resultat här, och vi har under året fått mer erfarenhet i vår Opel Adam R2
– Vi kommer att njuta av sista tävlingen för säsongen. Men det blir tufft som i alla EM-tävlingarna, grusvägarna i Lettland är snabba och utmanande, så minsta misstag kan bli ödesdigert. Vi ska kämpa för att behålla den andraplats i EM, som vi har nu, avslutar Tom.
Tävlingen startar med en ceremoniell start i centrala Liepaja på fredag kväll. På lördag körs sex special-sträckor på elva mil, på söndag ytterligare sex specialsträckor på nio mil, och målgång är i Liepaja vid 18-tiden på söndag kväll.
I klassen ERC3 ligger även Tom Kristensson tvåa och i ERC3 codrivers innehar Henrik Appelberg även en andra plats.
Med Mãrtins Sesks seger är det fjärde året i sträck som Adac Opel Junior Team vinner junior-EM.