Döms för misshandel efter påhopp

STAFFANSTORP När de två männen oväntat möttes på Bråhögsplatsen rann sinnet på en av dem och han slog till den andre i huvudet.
Sen blev det brottningsmatch till dess polis larmades.

Nu döms den aggressive mannen till skyddstillsyn för misshandel och även för ringa narkotikabrott och för att han hade en batong på sig.
Han ska också betala skadestånd till den andre med 5 000 kronor.
Den nu dömde mannen hyste agg till den andre och hade tidigare skickat hotfulla sms och mejl till honom.
När han sen mötte honom på Bråhögsplatsen tog ilskan över.

Oprovocerat slog han den andre mannen i huvudet, bakifrån.
Mannen som fick slaget har berättat att han passerade den andre som då skrek okvädingsord åt honom.
Sen blixtrade det till i huvudet. Han berättade att han tappade synen och gick ner på knä en kort stund. För att mannen inte skulle kunna fortsätta slå honom tog han sen ett brottargrepp på angriparen i avsikt att hålla fast honom, förklarade han i tingsrätten.
Bråket lugnade ner sig och den aggressive mannen lämnade platsen ungefär när polis anlände. Polisen följde efter och stoppade honom.

Det fanns vittnen till händelsen och tingsrätten bedömde också den påhoppade mannen som trovärdig. Den åtalade nekade till misshandel men erkände att han sagt ilskna saker.

Enligt tingsrätten har den nu dömde mannen utsatt den andre för ett så allvarligt angrepp på hans personliga integritet att det berättigar honom till ersättning för kränkning.
Domen blir dock skyddstillsyn och inte fängelse eftersom tingsrätten menar att den dömde befinner sig i en svår situation personligen och är i behov av stöd så att han inte återfaller i brott.

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...