Mr Pellegrino äldst och bäst

TRAV Äldst, minst spelad, och fyra raka starter utan att ha tjänat en krona. Det fanns inte mycket som talade för Mr Pellegrino i Jägersros Supersprint över 1140 meter. Men visst vann han.

– Det är en gammal hedersman och det är klart att han var gynnad av att det bara var ett varv nu, sa kusken Håkan B Johansson.
Mr Pellegrino har alltid varit startsnabb, nu satt han direkt i ledningen och sen var han bara bäst.
– Han har nio liv den här, sa delägaren och tränaren Veronica Haglund. Han är helt enkelt underbar och ledningen är nog en stor fördel i den här typen av lopp.
Det handlade alltså om ett enda varv på travbanan och Mr Pellegrino städade av ett rätt namnkunnigt gäng. In mot slutsvängen, när alla väntade att gamlingen skulle ha gjort sitt, satt kusken Håkan Johansson och myste.
– Jag kände att jag hade krafter kvar och tänkte att de aldrig hinner ifatt mig.
Och trots att de tunga favoriterna spurtade vasst ute i banan kunde Mr Pellegrino hålla undan.

Den välkände tyske storhästägaren Günter Herz har vunnit Elitloppet med Brioni. Det var 20111 och Jägersros Joakim Lövgren tränade och körde.
Nu kan Herz fått fram en ny stjärna. Talangen Osoma som vann Breeders Courseförsöket på Jägersro ser ut att vara något alldeles extra.
– Jag har kört den finalen ett par gånger och nu har jag en riktigt bra häst, sa kusken Peter Ingves efter den imponerande vinsten.
Osoma debuterade med en fjärdeplats på Charlottenlund, fortsatte med en seger på Åby innan hon visade hela sitt register på Jägersro.
– Det gick ruggigt fort när vi fick fritt, sa Ingves.

Osoma tränas i Tyskland av Christian Lindhardt och ägs alltså av Hamburgs starke man Günter Herz. Hon fick en spårsnål resa i tredje invändigt och Ingves förklarade:
– Det är bara barn och har hela karriären framför sig.
Bakom vinnaren svarade Hill of Fame F för en stark insats, trots en tuff öppning första 500 var han bara knappt slagen.
Nu laddas de unga talangerna för finalen på Jägersro den 27 oktober där 600 000 kronor väntar vinnaren.
Noterbart i övrigt var att Marc Elias svarade för en riktigt vass kuskinsats bakom Toddler när han släppte ledning till storfavoriten Bandit Brick. In på upploppet kom luckan och Toddler spurtade till en säker seger. Eventuellt kan det bli en start till i höst för stall Lugauers sexåring.