Lunds politiker kallar Baxter till möte

Lund Lunds kommun kommer att kalla Baxter til ett möte i nästa vecka.

– Vi avser att få till ett möte med företagsledningen i nästa vecka för att få reda på mer. Jag kommer dessutom att nationellt lyfta frågan om hur vi kan stärka förutsättningarna för medicinsk- och medicinteknisk industri i Sverige, säger Anders Almgren (S), ordförande i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande.

Lunds kommun beklagade igår flytten som innebär att 360 jobb försvinner.
– Först och främst så går våra tankar till alla de anställda och anhöriga som nu drabbas. Vi kommer att gör vad vi kan för att stödja arbetet med att den enorma kompetens som finns tillvaratas och där förväntar vi oss att Baxter som ett stort och seriöst företag tar ett stort ansvar för personalen, kommenterar Anders Almgren (S).

Gambro startades i Lund av Holger Crawford i mitten av 1960-talet. 2013 köptes det Lundabaserade företaget av Baxter.

Enligt Lunds kommun medför neddragningen en förlust för det lokala näringslivet.

– Vi beklagar det här och kommer att analysera vad neddragningarna får för konsekvenser för näringslivet i Lunds kommun. Självfallet hoppas vi att så stor del som möjligt stannar här i Lund, där gång på gång visat att forskning och kunskap kan växlas upp till innovationer, säger Per Persson, näringslivschef i Lunds kommun.

 

 

Läs mer:

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...