Truls Möregårdh blev utan medalj i ungdoms-OS. Foto: TT

Eslövslöftet föll i OS-kvarten

Bordtennis Truls Möregårdh har spelat färdigt i ungdoms-OS i Argentina. 16-åringen stod för en bra insats i kvartsfinalen, men förlorade mot kinesen Wang Chuqin med 1-4. Truls Möregårdh fick annars en bra start i Buenos Aires och vann samtliga gruppspelsmatcher.

Eslövsspelaren tappade bara tre set totalt i matcherna mot Martin Bentancor Fernandez, Argentina, Matteo Mutti, Italien, och Kim Song Gun, Nordkorea.

Han fortsatte att spela en härlig bordtennis i åttondelsfinalen mot Youssef Abdel-Aziz från Egypten – en tuff match som såg ut att gå till skiljeset. Men vid ställningen 4–7 i sjätte set blixtrade Möregårdh till, vann sju raka bollar och tog hem matchen med 4–2 i set. Ett par timmar senare tog det stopp i kvartsfinalen mot den 18-årige kinesen Wang Chuqin, som var med och vann lag-VM i våras.

Efter underläge 0-2 i set jobbade sig Möregårdh tillbaka in i matchen och tog hem tredje set.
I fjärde hade han 8–7 och i femte 9-6, men lyckades inte knyta ihop säcken. Chuqin vann med siffrorna 11–6, 11–9, 10–12. 11–9, 11–9.

Greken Ioannias Sgouropoulos, som spelar tillsammans med Möregårdh i Eslövs elitlag, rök också i kvarten mot taiwanesenLin Yun-Ju med 1-4 i set.

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...