Bottennapp av blekt HK Malmö

HANDBOLL HK Malmös långa segersvit på sju raka vinster mot IFK Skövde sprack med ett enda stort brak. Det blev en solklar förlust med 29–35 (13–20).

Förra veckan var det klang och jubel-stämning i HKM-lägret efter den blytunga derbysegern borta mot Ystads IF med 34–28.
På onsdagskvällen blev det däremot en tung resa hem från Skövde. HK Malmö fick se sig helt utmanövrerat av ett inspirerat IFK Skövde, som sköljde fram i anfallsvågor.

Redan efter att halva matchen hade spelats, så var det hela i princip avgjort. För i halvtid ledde hemmalaget med närmast förnedrande 20–13. Bara tre räddningar på 23 skott gav en räddningsprocent på blygsamma 13.
– Vi kommer egenligen aldrig in i den här matchen, varken målvakts- eller försvarsspelet sitter där, säger HKM-keepern Robin Paulsen Haug i C Mores direktsändning.
IFK Skövde, som inför säsongen hoppades på att ta sig till SM-slutspel, har verkligen börjat säsongen storartat. Krossen mot HK Malmö var den sjätte raka segern för de oväntade serieledarna.
Skövdespelarna bjöd på en kvick och fyndig handboll med kreativa och smarta spelare inför årets bästa publiksiffra på hela 1 979 åskådare i Arena Skövde.
– Alla fajtas och sliter för varandra. Vi är bättre efter ett par tunga år, förklarar Rasmus Wremer sitt lags metamorfos.

Ett tag ledde Skövde med mer än tio bollar i andra halvlek, men HK Malmö kom närmare i målprotokollet på slutet. Ett glädjeämne var att den blott 18-årige Tim Hilding kom in och fick göra mål i Handbollsligan.
Veteranerna Fredrik Lindahl och Magnus Persson saknades i HK Malmös lag, men det var ett kollektivt ras som orsakade den nesliga torsken mot Skövde.
Tränaren Stian Tönnesen försökte få igång sitt lag under ett par time out i första halvlek, men det hjälpte föga mot ett starkt Skövdelag.