Foto: Johan Nilsson/TT

360 tjänster bort när Baxter flyttar till Italien

Lund Baxter varslar om stora neddragningar under de närmaste fyra åren, då all produktion av dialysmaskiner samt vattenrenings- och engångspodukter flyttas till Italien.
360 tjänster berörs.

Baxter planerar att flytta produktion till Italien men behåller unik expertis inom forskning och utveckling i Lund.

På grund av besparingar flyttar företaget sin produktion från Lund till Medolla i Italien.  En direkt följd av flytten är att cirka 320 tjänster inom produktion och stödfunktioner kommer att påverkas under de närmaste åren till slutet av 2022, då flytten är planerad att vara slutförd.

FoU-enheten i Lund behåller en central roll inom innovation och design av terapier och system inom bloddialys för behandling av kronisk njursvikt, vattenreningsteknologi samt i viss mån system för akut dialys som används inom intensivsjukvården. Baxters FoU-center i Bangalore kommer att stödja med testverksamhet samt delar av mjuk- och hårdvarudesign.

Som en direkt följd av förändringarna, varslar företaget därför Arbetsförmedlingen om en neddragning inom R&D i Lund med cirka 40 tjänster under 2019 och med cirka 320 tjänster inom produktion och stödfunktioner under de närmaste fyra åren, uppger företaget i ett pressmeddelande.

I Lund bedrivs i dag alla delar av forskning och utveckling inom alla dialysbehandlingsformer samt vattenreningsteknologi, produktion av bloddialysmonitorer för behandling av kronisk njursvikt samt olika torrkoncentrat som används vid dialysbehandlingar.

Totalt arbetar ca 700 personer i Lund, fördelat enligt följande: R&D: ca 130 medarbetare, produktion: ca 250 medarbetare, supportfunktioner: ca 160 medarbetare samt 160 konsulter, varav ca 100 inom R&D

 

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev