De första träden har kommit i jorden längs spårvägen vid Scheelevägen. FOTO: Joakim Stierna
Spårväg

Träd planteras längs nya spårsträckningen

lund Spårvägen på ömse sidor om motorvägen börjar så smått se färdig ut. Häromveckan rullades gräs ut, och nu har träd planerats längs rälsen.

Totalt är det åtta träd som i en första omgång satts i jorden mellan E22 och Scheelevägen.
”Vi närmar oss tiden när de stora arbetena med mycket grävning går mot sitt slut. Färdigställandet av ytorna längs spåren är i sikte. Här ska det bli både funktionsanpassat och snyggt.” skriver projektledningen på spårvägsprojektets hemsida.
Träden som planteras heter ginkgo. På Wikipedia kan man läsa att ginkgon även kallas kinesiskt tempelträd. Det uppges vara ett unikt träd, den enda arten i sin division. Förutom att trädet är en nakenfröig växt är dess släktskapsförhållanden till andra växter oklart, men troligtvis är dess närmaste släktingar kottepalmer och barrträd.
Grönskan längs spåren ska minska buller och binda dagvatten.
0704-142656

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...