Snöplig förlust för Redhawks

ISHOCKEY Malmö Redhawks är vidare till slutspelet i Champíons Hockey League trots en mycket snöplig förlust i München där hemmalaget gjorde 3-2 i allra sista sekunden.

– Tufft att förlora med en halv sekund kvar av matchen, men så kan det vara ibland, sa Redhawkscoachen Peter Andersson till svtplay.
Ett decimerat Redhawks med backkris och några nyckelspelare lämnade hemma för extra träning bjöd på en riktigt fin hockeymatch i München på tisdagskvällen.
Efter en trevande start av Malmölaget – låg under med ett mål efter den första perioden – spelade rödhökarna upp sig rejält och det var hård kamp ända in i det sista.

Efter dryga sju minuters spel gjorde Fredrik Händemark 1-1. Redhawks vann skotten i perioden med 10-6 och var mycket nära ytterligare mål, men lyckades inte få in pucken.
I den tredje perioden började München bäst och efter att ha missat ett riktigt bra läge lyckades man få iväg ett slumskott från sargen som styrdes förbi en annars riktigt bra Christopher Nihlstorp i Malmökassen.
Sedan var det Redhawks tur att ta över intitiativet i en match som spelades i högt tempo. Lars Bryggman hade öppet mål, men missade.
I stället kunde dock Carl-Johan Lerby få in 2-2 på ett välriktat och hårt backskott med knappa 10 minuter kvar av matchen.

De sista fyra minuterna blev emellertid en pärs för gästerna som drog på sig två utvisningar i rad och gav München chansen att spela fem mot fyra i nästan fyra minuter varav 15 sekunder i fem mot tre.
Redhawks klarade ut det numerära underläget men i absolut sista sekunden gjorde Münchens bästa spelare Jakob Magenschein segermålet. Dock såg det ut som om han stod i målgården när han gjorde det, men domarna friade.
– Vi startade matchen stillastående och var inte vakna. Fick många långa anfall emot oss. Men i den andra perioden var vi bättre och skapade också många chanser. I sista perioden var det väldigt många utvisningar, summerade Peter Andersson.

Trots förlusten är Malmö Redhawks klart för CHL-slutspel eftersom Minsk samtidigt förlorade mot Åbo. Därmed är Malmölaget sämst tvåa i gruppen oavsett hur det går i den sista spelomgången. Åbo kan komma upp i lika många poäng men har sämre inbördes möten mot Redhawks.