Joel Sandborg återvänder till Helsingborgs IF.

Ny klubbdirektör i HIF

FOTBOLL 38-årige Joel Sandborg blir HIF:s nya klubbdirektör. Han tillträder rollen i november.

Det var för sju månader sedan som Helsingborgs IF:s dåvarande klubbdirektör Mats-Ola Schulze tvingades att ta en time out efter för hög arbetsbelastning. Beslutet togs efter inrådan av läkare.
Nu är hans efterträdare klar. Det blir Joel Sandborg, som närmast kommer från SHL-klubben Rögle BK, där han har varit kommersiellt ansvarig.

Tidigare har Joel Sandborg arbetat för HIF vid tre olika tillfällen och har erfarenheter från fotbollsförbundet och Svensk Elitfotboll. Nu är han alltså tillbaka i HIF, som just nu stormar mot allsvenskan efter några resultatmässigt magra säsonger. – Jag har en lång historik i föreningen och att nu få äran att leda klubben som klubbdirektör gör mig både stolt och glad, säger Sandborg till klubbens hemsida.
– Efter tre spännande år i Rögle BK och i ishockeyns värld ska det bli väldigt roligt att ta sig an uppdraget i Helsingborgs IF.
Helena Wennerström har de senaste månaderna varit både som tillförordnad klubbdirektör och marknadschef. Hon ska även i fortsättningen ha en framträdande roll i Helsingborgs IF.
Krister Azelius, ordförande i HIF, säger så här om den nya organisationen: – Joel har betydande erfarenhet av verksamhet på elitidrottslig nivå och vi ser med tillförsikt fram emot vad han, tillsammans med sina kollegor på sportkontoret, kan åstadkomma i föreningens strävan att återta sin rätta plats på den svenska fotbollskartan.